Gepost door: Dirk Poot | 2012/01/25

Waar is corruptiejager Teeven gebleven?

Toen Fred Teeven afgelopen juni de rode loper uitrolde voor MPAA-voorman en oud-senator Chris Dodd was de vraag hoe het nu kon dat deze lobbyist voor Disney, Universal en de rest van de entertainment industrie zo warm onthaald wordt, terwijl de consumentenbond en stichting BoF geen voet tussen de deur van de staatssecreatris krijgen. Wat ziet een liberaal als Teeven nu in een monopolist als Dodd?

In oktober was de vraag waarom Teeven zijn wetgeving zo nadrukkelijk aanpast aan de wensen van één private partij, stichting BREIN. Tweakers quote: “De wijzigingen die ik wil doorvoeren zullen meer mogelijkheden opleveren om het auteursrecht te handhaven. Daarvan zal Stichting Brein gebruik kunnen maken.

Chris Dodd, Fred Teeven

Dodd gaf aan tevreden te zijn met de kabinetsplannen en wil dat ons land als voorbeeld gaat dienen voor de rest van Europa.

Afgelopen week kwam daar naar aanleiding van de MegaUpload-operatie weer een vraag bij.

Waarom moedigt Teeven Nederlanders aan om zelf maar achter inbrekers aan te gaan, maar kunnen de Nederlandse politie en het O.M. wél zomaar worden ingezet om met strenge hand de Amerikaanse copyrightwetten waar ook ter wereld te handhaven?

Deze week bleek dat de MPAA, die het afgelopen jaar ruim $2.000.000 doneerde aan de 32 SOPA-voorstanders, erg strenge voorwaarden aan deze donaties stelt. Chris Dodd zei namelijk in een zeldzame bui van eerlijkheid op Fox News: “Those who count on quote ‘Hollywood’ for support need to understand that this industry is watching very carefully who’s going to stand up for them when their job is at stake. Don’t ask me to write a check for you when you think your job is at risk and then don’t pay any attention to me when my job is at stake.”

Meer dan 25.000 mensen ondertekenden intussen de petitie voor een strafrechtelijk onderzoek naar de MPAA en Chris Dodd. Het zou Teeven, die ooit naam maakte als corruptiejager, te denken moeten geven dat hij de indruk geeft zijn oren te laten hangen naar een lobbyclub die toegeeft op grote schaal politici om te kopen.

Het wachten is op een afdoende verklaring van Teeven over zijn banden met Chris Dodd, de MPAA en de invloed die de MPAA op het beleid en handelen van de Nederlandse regering en de politiediensten heeft. Tot die verklaring er is, wekt de staatssecreatris de indruk dat hij ofwel zijn connecties niet afdoende screent, of dat Teeven op het toppunt van zijn carrière zelf is gezwicht voor de macht van het onbeperkte geld.

 

 

 

 

 


Responses

 1. Mooi werk Dirk. Moet een kamervraag op kunnen leveren.

 2. Dat de maffia veel macht heeft blijkt maar weer eens.
  Fred Teeven is voor mij compleet ongeloofwaardig geworden. De politici zijn wel erg makkelijk te paaien met crimineel geld.
  De politiek blijft de georganiseerde misdaad maar belonen en schijt op de hardwerkende burger.
  De criminelen in de banken sector, de criminelen in de muziek industrie, de criminelen in drugs. Allen worden zijn gesteund door de overheid.
  Doe de ogen eens open mensen!!!!! (Waarom zijn drugs nog niet gelegaliseerd????) Omdat de maffia dan uitgeschakeld wordt, en dat wil men niet!

 3. Teeven ook corrupt daar lijkt dus op,
  zoals die zijn oren laat hangen naar stichting brein die zelf ook corrupt lijkt te zijn echt niet aan de artiesten denkt maar wel aan hun eigen kas zoals eerder vermeld op het web .

 4. Prima achtergronden, maarrrr…. begin eens met in drie zinnen uit te leggen wat ACTA SOPA en PIPA zijn…. niet iedereen is een doorgewinterde piraat, dat legt meteen het probleem bloot waardoor ACTA al in meerdere landen geratificeerd is.

 5. Een burger wil graag standpunten begrijpen. We kunnen van mening verschillen, als de onderliggende argumentatie helder is, geeft dat rust en hebben zaken een plek. Ondanks verwijten dat de politiek te ver van de burger afstaat, onttrekken keuzes en daden van ministers en secretarissen zich aan het gezonde verstand. Of betrokkenen bewindslieden nu slecht geinformeerd zijn, zich onvoldoende verdiept hebben in belangentegenstellingen of er zijn verborgen agenda’s zijn, geen van deze zaken zijn goed voor het democratisch proces en toont van weinig respect naar de burger. Teeven en Verhagen hebben wat mij betreft afgedaan weinig minachting van het volk waarvoor ze werken. Het meest erge is, je voelt een onderstroom, die het daglicht niet kan verdragen.

 6. ook teeven gaat net als meeste van zijn collega op voor het grote graaien, niet voor de burger of vrijheid mening, maar gewoon voor ordinair geld wat je na het politiek correct zijn kan gaan verdienen door nu te likken naar boven en te trappen naar/op degene die je zou moeten beschermen of belang zou moeten behartigen


Categorieën

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 116 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: