Gepost door: Dirk Poot | 2012/04/03

De 1 april-grap heeft wel lang genoeg geduurd zo.

We hebben inderdaad een sommatie ontvangen van de Stichting BREIN, waarin van ons geeist wordt dat wij vanaf 3 april 12:00, vanmiddag dus, het aanbieden van de reverse proxy op tpb.piratenpartij.nl staken en gestaakt houden.

Bij de sommatie zat een ex-parte uitspraak waarin op 20 maart twee minderjarigen werd geboden te stoppen met hun proxy op straffe van een dwangsom van €1000,- per dag.

We zijn een kleine en jonge partij; voor ons is €1000 per dag een hoop geld. Geld dat we – als we het al zouden hebben – liever besteden aan nieuwe verkiezingen. In 10 dagen zouden we het bedrag kwijt zijn wat we nodig hebben om ons in te schrijven bij de volgende verkiezingen bijvoorbeeld.

Het liefst hadden we BREIN zelf voor het gerecht gesleept. Maar het juridische gevecht aangaan met een lobbygigant met een vrijwel onbeperkt juridisch budget is lastig. Hadden we er maar een overlastmeldpunt van gemaakt… Als je wilt kun je onze kas wel spekken.

De komende dagen zullen we de stellingen van BREIN in haar sommatie themagewijs gaan behandelen. Het bewijs voor een van onze tegenstellingen kunnen jullie vandaag ook al leveren. Wij stellen dat bittorrent een waardevol protocol is, waarmee talloze rechthebbenden zelf hun materiaal verspreiden. Ons antwoord zullen we daarom als bittorrent aanbieden aan BREIN, waarbij we jullie vragen om de torrent zo veel mogelijk te seeden, zodat de boodschap voor BREIN duidelijk is. Zo kan ieder van jullie meehelpen  een deel van het antwoord bij BREIN te bezorgen.

De magnetlink vind iedereen op het internet hier: http://thepiratebay.se/torrent/7154691
Voor de abonnees van Ziggo en XS4ALL, jullie kunnen de magnetlink op http://tpb.piratenpartij.nl/torrent/7154691 vinden.

Het wachtwoord voor het zipbestand wordt om 12:01, een minuut nadat BREIN het ontvangt, ook hier geplaatst.

Update: Het password is: revelations

Copy & Seed, tot vanmiddag.


Responses

 1. Maar de proxy gaat dus wel uit de lucht?

  • nee

 2. thepiratebay.org.proxy.piratenpartij.nl werkt..

  Maar, google.nl.proxy.piratenpartij.nl ook, dus het is niet strafbaar🙂.

 3. Heren,

  Petje af! Ook duken.nl zal hier aandacht aan besteden!

  Bedankt voor de inzet,

 4. +1000

  Goed bezig jongons. Hoop dat we die hele lobby machine eens vol in de plomp flikkeren, om met de woorden van een bekende hoogleraar te spreken.

  Kill the b*tches!

 5. […] als de proxy niet offline zou gaan. “Voor ons is 1000 euro per dag een hoop geld”, schrijft de partij. Waarom toch is besloten om de proxy niet offline te halen, is onbekend. De partij noemt […]

 6. […] als de proxy niet offline zou gaan. “Voor ons is 1000 euro per dag een hoop geld”, schrijft de partij. Waarom toch is besloten om de proxy niet offline te halen, is onbekend. De partij noemt […]

 7. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]

 8. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]

 9. […] el Partido Pirata no se asustó Ellos prefieren pelear el caso en la corte. Hoy el Partido le  informó  a BREIN que el sitio proxy permanecerá en línea. Para mostrar que The Pirate Bay puede ser un […]

 10. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]

 11. Brein hier brein daar er komt een tijd dat de grootte jongens er me gaan bemoeien en help zelfs lobbyen nog procederen maar als burger heb je een recht niets kopen.
  Drie maanden niet naar de film totaal geen muziek meer kopen of spullen kopen om te spelen of af te luisteren. De wereldhandel stort in heef brein ook geen geld en hele grote vijanden.
  Ook Sonny met zijn dubbele moraal gaat dan eens na denken.
  En artiesten die dan nog deken dat ze belangrijker zijn dan hun luisteraas nooit meer kopen bij de optreden de rug toe draaien . eendracht maakt mag alleen is maar alleen van af 1 mei is een mooie tijd om niets te doen.

 12. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]

 13. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]

 14. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]

 15. […] https://depiratenpartij.wordpress.com/2012/04/03/de-1-april-grap-heeft-wel-lang-genoeg-geduurd-zo/ Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. […]

 16. […] the Party informed BREIN that the proxy site will stay online. To show that The Pirate Bay can be a useful […]


Categorieën

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 116 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: