Gepost door: thijsmarkus | 2012/04/24

Zitting Piratenpartij vs BREIN afgelopen.

Vandaag diende bij het Haagse gerechtshof de zaak van de Piratenpartij tegen stichting BREIN om de door BREIN geëiste censuur op te heffen. De rechter heeft vandaag beide pleidooien in ontvangst genomen en zal op 10 mei uitspraak doen.

In de zaak wees de piratenpartij op de ernstige gevaren van een hellend vlak en dat een beetje censuur niet bestaat. Ook heeft zij gepoogd duidelijk maken welk een politieke aard deze zaak heeft.

Ook heeft zij geprobeerd het gebruik van ex-parte verboden in dit soort zaken aan te vechten, daar deze door stichting BREIN als wapen gebruikt worden om de minder kapitaalkrachtigen hun wil op te leggen.

BREIN bracht daartegen in dat men ook via tpb.piratenpartij.nl naar de the pirate bay kon, en dat het daarom net iets meer schuldig is dan de rest van het internet, als het op filesharing aan komt.

De rechter zal op 10 mei beslissen wie er gelijk heeft, op dezelfde dag dat de uitspraak is in het proces van BREIN tegen de overige ISP’s. De teerling is geworpen en de piratenpartij kruist haar vingers.


Responses

  1. Vandaag (di 24 april) stond er weer een mooi verhaal over de PiratenPartij….Duitsland. Die hebben hoge percentages in Berlijn en Saarland gehaald en gaan nu weer meedoen in oa Noordrijn Westphalen (onze buren in de EuroDelta). Interessant is hoe het partijprogramma wordt samengevat : PP-Dld wil directe democratie, bescherming van de burgerrechten, vrijheid op het internet, privacybescherming, meer politieke transparantie en hervorming van het auteurs- en patentrecht. Gemiddelde leeftijd schijnt daar ca 30 jaar te zijn. Dus zal er overlap kunnen zijn met @G500NL denk ik. Ook die verzet zich tegen de nog immer aanwezige verticale hierarchische verzuiling (stovepipes) en wil een horizontale trans-sectorale P2P partij zijn. Simpel gezegd: “kantelen” van de instituties is wat we nastreven.
    jaap van till (lid PP)

  2. sorry dat vergat ik : het stond in NRC-Handelsblad


Categorieën

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 116 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: