Gepost door: Nico J. Manz | 2012/05/16

Sollicitatieprocedure kandidaatstelling geopend

Beste piraten,

Na de verkiezingen van 2010 bleek de Piratenpartij niet voldoende kiezers te hebben overtuigd om een zetel te bemachtigen. Door de val van het kabinet is ons een nieuwe kans aangereikt deel te nemen aan de Nederlandse volksvertegenwoordiging. In 2012 wil de Piratenpartij dan ook opnieuw deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Voor deze verkiezingen is de partij opzoek naar geschikte volksvertegenwoordigers. In de ogen van de Piratenpartij is iemand geschikt voor volksvertegenwoordiging wanneer deze piraat:

 • Piraat is in hart en nieren
 • Achter de Uppsalaverklaring staat
 • De discussie aandurft en aankan in de Tweede Kamer
 • Bereid is om als volksvertegenwoordiger een publiek figuur te zijn
 • Hierdoor haar/zijn privacy bereid is op te geven voor een betere samenleving
 • Beschikbaar is voor de komende 4 jaar
 • Algemene wereldkennis heeft
 • Niet bang is om toe te geven iets niet te weten of niet te kunnen

Uiteraard verwacht de partij 100% inzet van haar kandidaten en hoopt de partij niet in verlegenheid te worden gebracht door acties van Kamerleden en kandidaten met een dubbele agenda. Mede hierom wenst de Piratenpartij een antecedentenonderzoek uit te laten voeren naar alle kandidaten. De kiescommissie is in vertrouwen te vertellen welke punten eventueel naar voren zouden kunnen komen. De Piratenpartij vindt dat een ieder de kans moet kunnen krijgen om het volk te kunnen vertegenwoordigen, ook wanneer deze in het verleden de kans heeft gekregen om te leren. De Piratenpartij hoopt deze leerpunten dan wel van de kandidaat in spé zelf te mogen vernemen.”

De Piratenpartij streeft transparantie na. De leden van de Piratenpartij hebben directe inspraak op de samenstelling van de kieslijst en moeten dus goed kunnen oordelen. De Piratenpartij biedt ruimte op de website waar alle kandidaten gepresenteerd  zullen worden. Een sollicitatie bestaat dus uit een (pakkend) stuk wat publiekelijk geplaatst kan worden, een publiekelijk CV, een privaat CV en een sollicitatiebrief. De sollicitatiebrief en CV zullen in vertrouwen behandeld zullen worden.

Ben je na het lezen van deze vacature gemotiveerd om te solliciteren naar een plaats op de kieslijst stuur dan je sollicitatie naar kiescommissie (apenstaartje) piratenpartij (punt) nl met het onderwerp “Sollicitatie positie kieslijst + je volledige naam”. Indien je nog vragen of opmerkingen hebt over de kandidaatstelling zijn wij ook daarvoor op dit adres te bereiken.

Indien je wenst te solliciteren naar de lijsttrekkerspositie dan is de deadline 23 mei, voor alle overige posities is deze 28 mei.

Na de voorselectie ontvang je een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek op 26 mei en / of 3 juni op een nader vast te stellen locatie.

Wij zijn de Piratenpartij. Uiteraard worden jouw persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk behandeld en enkel gebruikt voor het selecteren van de kandidaten.


Responses

 1. lang leve de Piratenpartij

 2. Hopelijk dien jullie het beter dan de vorige keer.
  Succes!

 3. De ironie van het strijden voor privacy is blijkbaar het eerst volledig moeten opgeven van privacy, althans in elk geval voor zover het de kandidaten betreft. Is dit niet het hele probleem met privacy? Iedereen wil het, maar zodra mensen met de ander in zee willen, hebben ze altijd een rechtvaardiging om zijn doopceel te willen lichten.

 4. Moet men nu al lid zijn van de PP ?
  mvg


Categorieën

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 116 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: